Senaste nytt från Malta

Nu skall Pappa åka bort till Malta en vecka!

Hoppa i sängen medan jag är borta grabbar..

hopp.jpg (9170 bytes)

Efter en hektisk dag som började mer trafikrapport om snögubbe mitt i korsningen på Surbrunnsgatan så kom jag till slut till Hotell Cavaleri på Malta.

Första planet på Arlanda byttes ut precis före start på grund av bränsleläckage. Där rök tiden jag hade på mig att byta plan i Frankfurt. Men jag hann med som siste embarkerande passagerare, puh.

Väl på Malta blev jag mött av en herre från Maltacom som visste var jag skulle bo. Måndag morgon kommer en  herre från Hälso Departementet och plockar upp mig vid 9.

Söndag 8/3

nightline malta.jpg (2474 bytes)
Nattlig utsikt från mitt fönster......

Måndag 9/3

En lång dag med en massa nya människor att möta. Många nyttiga små möten och intressanta diskussioner kring tekniken och hur man bäst använder den.

Vädet började riktigt behagligt men nu på kvällen molnar det på och blåser ganska ordentligt. Men det är ändå som en lagom svensk sommarkväll.

Lokala pilsnern är helt ok.

Tyvärr funkar GSM data väldigt hackigt så det är inte lätt att skicka filer till servern....Efter någon minut trillar linan ned.

Tisdag 10/3

Malta_kabel_detalj.jpg (12297 bytes)

Projektmöten och handfast arbete som inkluderar lödning av innovativa kablar som förbättrar lösningens användbarhet....

Åska och hagel.

Onsdag 11/3gozo_team.jpg (12058 bytes)

En snabb tur till lillebror-ön Gozo. Vackert och befolkat av en motiverad barnläkare. mycket diskussioner om teknik och organinsation för att engagera bröderna på huvudön som inte är lika tända ännu.gozo_harbour.JPG (11791 bytes)

Hann titta in i S.t Johns katedral. Oj oj, hur många tusen har korsriddarna  slagit ihjäl och rånat för att finansiera dessa fantastiska kyrkor?

Torsdag 12/3

Jobbade mest med papper....

Fredag 13/3old_temple.JPG (15014 bytes)

Testade Sonys videokonferens system och fick lite sight-seeing till lunch. Till vänster syns delar av stenålderstempel om restes bra mycket tidigare än Stonhenge...

Nedan den berömda turistattraktionen Blue Grotto.blue_grotto.JPG (15177 bytes)

Avslutade dagen med en ypperlig middag med herrarna från Maltcom.

Lördag 14/3

Turist. Fick se en hel del fina gamla kyrkor, katakomber, fort och romerska mosaiker. Imponerande historia malterserna har bakom sig....

Kvällen bjöd på amatörteater. De gjorde en intressant och underhållande tolkning av Gökboet.

Söndag 15/3

Hemfärd. Upp 04.30 för att hinna med planet 06.55.

fort_elmo.jpg (19904 bytes)

Fort St. Elmo by Knight

Senast uppdaterad 2000-11-16, Missat hemsidan?