Anders Hulterström

Jag är en tidig 60-talare och nuförtiden mest jobbar som teknisk informatör på Deltaco AB. Vilket betyder att det är jag som får leka med alla nya tekniska mojänger innan vi ratar dem eller tar in dem i sortimentet. Ofta kan det behövas en dust med tillverkaren för att få dem och funka med svenska krav på uppförande... Sedan skall de beskrivas så att kunder och användare begriper det fina med dem och inte ställer en massa onödiga frågor till vår support.

På fritiden är det mest Geocaching som gäller. Ut i naturen eller in i stan och leta reda på gömda burkar. De roligaste varianterna i denna sport/hobby är mysterier. Vilket innebär att man inte vet var burken ligger utan måste lösa någon typ av problem först.

Nya problem kommer hela tiden och det gör att man slipper att sitta och glo på TV om kvällarna. Överlista mysterier är mycket roligare. Vår nick inom Geocaching är team@ som skall utläsas "team at" som i Anders & Tiina. Fast mestadels kallas vi kort och gott för kanelbullarna.

Tidigare har jag varit egenföretagare, operativ chef på E-learningföretaget EISI AB, konsult inom IT i många år. Först på Teleplan/Communicator och därefter på Telia Promotor. CV hittar ni här.

Den egna firman som nu mest ligger i dvala på grund av tidsbrist, ägnar sig mest åt lite mer jordnära saker. Fixa vettiga datormiljöer för vanligt folk. Bygga, konfiguera och leverera LAN, WLAN. Hjälpa till att lösa praktiska problem, en liten domän här, lite epostadresser där, en enkel webb kanske. Installera en parabol, hemmabio eller annat som kan vara lite småkrångligt (för andra, men roligt för mig...).

Vill man göra något praktiskt med hjälp av datorerna så hjälper jag gärna till. Själv har jag fixat så man kan styra bastun via WAP eller från interna nätverket i huset. Med VLAN över Internet funkar det lika bra från valfri plats. Smarta hem skulle det nog beskrivas som om man vill sätta en etikett på det. Kolla gärna vår lilla lustighetssida där man kan styra något och se live att det funkar. Vad det är för tillfället vet man inte så noga...

Nu när var och varannan har bredband hemma är det egentligen bara fantasin som sätter gränser på vad som kan fjärrstyras eller övervakas. Med små insatser och hyfsad säkerhet.

Fritiden går som sagt mest åt till Geocaching men även att mysa med familjen, pyssla med husen eller trädgården. Skulle det bli mycket tid över kan det hända att det blir en liten runda på golfbanan, eller en sväng på de krokiga vägarna tillsammans med Maja, Tiina och Melker. Eller en tur med båten i närbeläget vattendrag.

Jag har som filosofi att alltid vara nåbar, om jag vill. Här kan ni nå mig privat eller i jobbet.

 

Senast uppdaterad 2011-03-01 , Missat hemsidan?